Vier dood tydens troue

Minstens vier mense het omgekom in Noord-Transvaal (Limpopo) toe ʼn muur omgeval het terwyl die troue geduur het.

Sowat 11 mense het ernstige beserings opgedoen en sommige moes na die naaste hospitaal vervoer word vir behandeling.

ʼn Woordvoerder van die polisie sê die gaste was in ʼn tent waar die troue gehou is, en is teen ʼn daklose gebou opgerig. Die geleentheid wat in die Thokgwane gebied gehou is, is onverwags deur ʼn sterk wind en stormagtige weer oorval, wat die losstaande muur laat kantel het.

Die tent is omgewaai deur die sterk wind en die gebou se muur het in die storm omgewaai, en die polisie sê die mense is op die toneel gedood en die troue is verder ontwrig toe planne gemaak moes word om die beseerdes by ʼn hospitaal te kry.

Onbevestigde berigte lui dat die troue eers later hervat kon word, en die atmosfeer is gedemp na die ramp almal ontwrig het.