Duitse ondersoekers dalk skuldiges

ʼn Ondersoek na geld wassery in Duitsland, wat deur die betrokke ondersoek eenheid gedoen word, het ʼn wending geneem toe beskuldigings gemaak is dat die ondersoekers die bankiers beskerm.

Die polisie het toegeslaan op die Minister van Finansies en die Minister van Justisie as deel van die ondersoek om vas te stel of die Finansies Intelligensie Eenheid. Dit moes bepaal word of nagekom is dat verslae aan die polisie en die juridiese afdeling gelewer is oor banke se geldwassery skemas.

Die Minister van Finansies het dit duidelik gemaak dat die ondersoek nie op individuele persone gemik is nie, maar ondersoeke het getoon dat die kommunikasie tussen die ondersoekers en die minister effektief was.

Die ondersoek gaan egter voort om vas te stel of daar werklik ʼn grootskaalse geldwassery bestaan aangesien dit steeds onduidelik is of alles binne die wet verloop het.

Dit het in die media verskyn dat daar wel geldwassery plaasvind, end at “miljoene euro” betrokke is.