Dlamini-Zuma kap na opposisie

Die omstrede Minister van Samewerkende Regering, Nkosazana Dlamini-Zuma, het die opposisiepartye daarvan beskuldig dat hulle poog om die Konstitusionele Hof te bemagtig om die Verkiesingskommissie van SA se mag te verdeel.

Sy sê die opponente het probeer om die hoogste hof te misbruik teen die Verkiesingskommissie en dit raak juridiese,  wetgewende e n uitvoerende strukture.

Die minister het glo hierdie week haar antwoorde geliasseer in reaksie op die DA se aansoek in die Hoogste hof.

Die opposisieparty het ʼn hof aansoek ingehandig by die Konstitusionele Hof wat moet uitspraak lewer oor die Onafhanklike Verkiesingskommissie se besluit om die ANC toe te laat om sy registrasie van kandidate te doen wat hy nie betyds ingehandig het nie.

Die Verkiesingskommissie het voorheen ander partye se versoeke in die verband geweier.