Veteraan word Maleisië premier

Die veteraan politieke figuur wat weer genoem is om Maleisië se regeringshoof te word, was nie net vroeër die regeerder wie se regering in duie gestort het nie, want Ismail Sabri Yaakob het nog steeds die ondersteuning van die meerderheid parlementslede.

Hy is aanvanklik aangewys as die Adjunk-Eerste Minister maar het binne een maand die amp as regeringshoof van Maleisië geword.

Die koning het die afgelope naweek aangekondig dat Sabri die land se Eerste Minister is, en sy aanstelling beteken dat hy die langste regerende persoon is in die verenigde Nasionale Organisasie van Maleisië.

Ismail Sabri vervang Muhyiddin Yassin, as premier nadat sy voorganger moes bedank weens ʼn mosie van wantroue.

Maleisië ondervind nie net ernstige ekonomiese probleme nie, maar is ook vasgevang in die koronavirus pandemie, en die Suid-oos Asiatiese land het ook sy geloofwaardigheid verloor met die onrus wat onder kiesers vererger het na beweerde korrupsie oopgevlek is.