Khoi boorlinge verwerp uitbreiding

Vir die Khoi stam in die Westelike deel van Suid-Afrika is daar in die jare 1510 opgetree teen die Portugese wat voet aan wal gesit het, en sowat 150 jaar later het hulle gekyk hoe die Nederlanders saam met Jan van Riebeeck hulle nedersetting aan die Kaap vestig.

Nou, nog meer as 350 jaar later is die Khoi stam weer op die agtervoet, en hierdie keer is hulle nie bereid om bes te gee nadat die grond gereed gemaak word vir die nuwe Afrika Hoofkantoor van die Amerikaanse sakereus Amazon.

ʼn Woordvoerder van die Khoi sê daar waar die Amerikaners hulle besigheid wil begin, daar is die Khoi die eerste keer van sy grond besteel.

Die sogenaamde Khoena Raad wat die Kloi se belange moet beskerm reken glo die ontwikkeling maak inbreuk op die omgewing wat bewaar moet bly, en hulle soek nie sowat 150,000 metrieke ton beton in hulle tradisionele gebied.

Amazon het egter reeds die 15 hektaar grond bekom, en ʼn paar duisend mense as agente aangestel, terwyl die ontwikkeling wat sowat R4 miljard sal beloop, in aanvang neem.