Kongo kry nuwe regering

Die Demokratiese Republiek van die Kongo se nuut verkose president, Felix Tshisekedi, het pas sy nuwe regering saamgestel om die land te lei met ʼn nuut verkose Eerste Minister.

Die aankondigings wat die afgelope paar uur gedoen is, toon dat die “Heilige Unie van die Nasie” se regering het lede wat ingesluit het verskeie vroue volgens die president se dekreet.

Die uitslag van die verkiesing, tesame met die saamstel van ʼn nuwe regering, beëindig ook ʼn tyd van stryd met die voormalige president, Joseph Kabila, nadat Tshisekedi, die seun van die veteraan leier in die opposisie, as wenner in die verkiesing verklaar is deur die verkiesings agentskap.

Aanvanklik is die ongewensde situasie geskep van ʼn koalisieregering in 2018, maar dit het nou ten einde gekom alhoewel politieke spanning weer verhoog het met die aankondiging dat die nuwe regerings saamgestel is met Tshisekedi as president.