Virus bokspring na 927 infeksies

Die ANC se president, Cyril Ramaphosa het gisteraand aangekondig dat Suid-Afrika nou 927 gevalle van infeksie het, en gewaarsku dat daar streng opgetree sal word teen mense wat die inperkings maatreëls oortree en ignoreer.

Dit is duidelik dat die regime erg bekommerd is oor die stygende infeksies omdat die land se staatshospitale in ’n chaotiese toestand verkeer en die personeel meestal onopgelei is vir die krisis, en baie verpleeg personeel ongedissiplineerd is.

Sulke hospitale sal nie kan doen wat in ’n hospitaal gedoen moet word in krisis situasies soos wat tans die geval is nie, en die Ramaphosa bewind is daarvan bewus.

Dit is een van die hoofredes waarom die land so gou in ’n inperkings fase gedompel is, want te veel mense gaan die sukkelende en chaotiese hospitaaldienste benodig, en die ontwrigting nog groter maak.