Nuusflitse

Malema dreig regering

Julius Malema het die regering gewaarsku en/of ontmoedig om Jacob Zuma tronk toe te stuur sou hy skuldig bevind word aan korrupsie.  Sy redenasie is dat Zuma te oud is om tronkstraf uit te dien en moet eerder “alternatiewe” straf opgelê word. Hy vra dan ook hoekom Ramaphosa nog nie vervolg is rondom sy “aandeel” in die Marikana slagting nie. Malema sê dat Ramaphosa, Nathi Mthethwa (vorige polisie minister), Susan Shabangu (vorige minerale bronne minister) en Riah Phiyega (vorige nasionale kommissaris)  almal tronk toe met gaan  vir die moord op “hul mense”.

Ramaphosa se salaris verby R 3 miljoen

Cyril Ramphosa sal die eerste president van die ruwe Suid Afrika wees wat se salaris meer as R 3 miljoen sal wees.  Dit volg na aanbevelings van die kommissie van Vergoeding rondom die betaling van Openbare amptenare.  David Mabuza sal net oor die R 2,91 miljoen verdien. Die vakverbond Cosatu het gevra dat alle amptenare se salaris vir drie jaar gevries moet word weens die swak ekonomiese toestand van die land.