Nuusflitse

Eskom sê kragonderbrekings weer hier

Eskom het gewaarsku dat die moontlikheid van kragonderbrekings weer Donderdag aand ingestel kan word tussen 17:00 en 22:00. Dit is weens ‘n verlies van opwekking by sekere kragstasies.

Kroonstad motors loop deur

Motors van die poskantoor en munisipaliteit is in  Kroonstad se woonbuurte aan die brand gesteek deur oproermakers. ‘n Poskantoor in Phomolong is ook beskadig deur brandstigters. Polisie van Sasolburg, Bloemfontein en Welkom is ingeroep om orde te herstel en 60 mense is in hegtenis geneem en sal van openbare geweld aangekla word.

Oppikoppi musiekfees gekanselleer

Die 2019 Oppikoppi musiekfees wat jaarliks te Northam in Wes Transvaal gehou word is gekanselleer weens veiligheids redes. 

Die 2018 fees was die teiken van kriminele wat feesgangers beroof het.  Die organiseerders het daarop gewys dat veiligheidsmaatreëls om die fees te hou sou die prys van toegangkaartjies onbetaalbaar duur gemaak het.  Die organiseerders hoop dat 2020 ‘n beter jaar sal wees wat betref misdaad.