Water krisis in Transvaal

’n Ernstige water tekort is op hande in groot dele van Transvaal, en met die vooruitsig dat die land afstuur op ’n El Niño, maak die krisis soveel groter.

In die noorde van Suid-Afrika is die reën skaars, en  dit terwyl die gemiddelde verbruik van water meer as 300 liter per daf per persoon is.

Die verbruik is hoër as wat die invloei van water na opgaardamme is gedurende die normale reënseisoen.

Die geweldige besoedeling in veral die Vaaldam, vererger die situasie en deskundiges waarsku dat die Sentrale gebied van Transvaal in die grootste water krisis van alle tye gaan beland as mense nie meer verantwoordelik optree nie.

Waarnemers wys daarop dat lekkende krane, buite krane wat nie toegedraai word nie, gebarste toevoer pype wat nie vinnig deur munisipale werkers herstel word nie, dra by tot die ernstige probleem wat op inwoners van die gebied wag.

Foto – Vaaldam