Swak infrastruktuur kos brandweermanne hul lewens

In die DA-koalisie beheerde Johannesburg is drie brandweermanne dood vermoedelik as gevolg van gebrekkige infrastruktuur, en die vraag is wie daarvoor verantwoordelik gehou gaan word.

Die Bank van Lisabon Gebou, wat onder andere enkele staatsdepartemente huisves, is al twee dae aan die brand. Drie brandweermanne is gister dood in die brand, terwyl enkele mense in die hospitaal behandel word vir brandwonde en rookinaseming.

Die lae waterdruk is een van die groot redes waarom die brand nie onder beheer gebring kan word nie, en wat waarskynlik bygedra het tot die dood van die brandbestryders.

Daar word ook vrae gevra oor die kwaliteit van die instandhouding van brandbestryding toerusting, terwyl dit alombekend is dat die standaard van opleiding van brandbestryders ook nie meer na wense is in vergelyking met hoe dit in die ou bedeling was nie.