Metrospoor ontspoor

Metrospoor het duisende pendelaars gestrand gelaat weens hul onvermoë om die getal pendelaars te hanteer. Minibusse en busse van Golden Arrow moes ingespan word om pendelaars tussen Van der Stel en Strand te vervoer.

Prasa beoog om R16 miljoen in ‘n gesamentlike projek te stort om dienste te verbeter en 100 ekstra veiligheidsbeamptes te ontplooi om treine te beveilig.

Intussen het Prasa aangekondig dat hy binnekort begin met dissiplinêre optrede teen minstens 10 werknemers wat betrek word in ‘n aantal verslae, insluitend die ontsporingsverslag van die vorige Openbare Beskermer, Thuli Madonsela in 2015.

Prasa het in die 2016/2017-boekjaar ‘n verlies van byna ‘n miljard rand getoon, ná ‘n verlies van R544 miljoen die vorige jaar. Onstabiliteit en wanadministrasie het bygedra tot Prasa se ellendige toestand.