Belastingbetalers dok op vir Mandela

Die Suid-Afrikaanse belastingbetaler moes weer opdok vir die semi-god, Nelson Mandela.

Hierdie keer het die Suid-Afrikaanse regering ‘n beeld van Nelson Mandela aan die VN geskenk, en is dit deur Cyril Ramaphosa onthul terwyl hy die VN se algemene vergadering in New York bywoon.

Antonio Gutteres, die sekretaris-generaal van die VN, het Suid-Afrika bedank vir die skenking van die standbeeld aan die VN.

Wat die koste van die beeld en die vervoer daarvan per koerier was, is nie bekend nie. Die VN het egter eers enkele weke gelede besluit om die beeld te aanvaar, nadat Suid-Afrika dit as geskenk aangebied het.

Die beeldhouers is twee Afrikaners, André Otto en André Prinsloo, wat die werk wat normaalweg drie maande duur, is die helfte van die tyd af te handel. Waarnemers sê as “affirmative action” beeldhouers die opdrag sou gekry het, dit nie betyds afgehandel sou gewees het nie.