Nuwe skool steeds nie in gebruik

ʼn Skool vir leerlinge met spesiale behoeftes wat teen ʼn bedrag van R249 miljoen gebou is en reeds in verlede jaar gereed was vir gebruik, staan steeds leeg terwyl die leerlinge wat die skool moet gebruik tans in ʼn pakhuis gehuisves word.

Gauteng se LUR vir onderwys, Panyaza Lesufi, het aangekondig dat die skool vir leerlinge met spesiale behoeftes, die Nokuthula Centre and Special School, wat in Lyndhurst Johannesburg geleë is, eers op 1 September 2018 sy deure sal open.

Die skool in Marlboro wat in Oktober 2017 amptelik geopen is en gebou is en wat 550 leerlinge kan akkommodeer, staan tans en stof opgaar.

VF Plus sê Lesufi is tans besig om die Gautengse departement van onderwys die grond in te bestuur. Sy aandag is hoofsaaklik op politiek in die provinsie gevestig is en nie op sy departement. Die gevolg is dat verskeie sake in die departement nie die nodige aandag kry nie. Die party sê dit help nie daar word nuwe skole gebou om mee te spog maar dit word nie gebruik nie. Daar is duisende leerlinge in dié provinsie wat nie plek in skole kry nie weens die feit dat daar nie genoeg skole en onderwysers is nie.