Gewilde Pretoria FM program sneuwel skielik

Luisteraars van Pretoria FM, voorheen bekend as Radio Pretoria, het penregop gesit toe hulle oor die lug verneem dat een van die gewildste programme summier van die lug verwyder is. Skynbaar is ander ewe gewilde programme se tydsduur gehalveer, want “daar moet minder gepraat word” op die radio.  Ander programme soos Fokus, waar veral Solidariteit ‘n groot rol speel en waar mense soos mnre. Flip Buys, Jaco Kleynhans en ander uit die Solidariteit dampkring, onbeperkte spreektyd het, word skynbaar nie geraak nie, en volgens die direksie voorsitter, Willie Spies, in ‘n antwoord op mnr. Bennie van Zyl se Facebook inskrywing, gaan Fokus nou Hartland se plek inneem. Die “minder praat” is dus skynbaar net van toepassing op sekere sprekers.

Die gewilde program Hartland is skielik deur die nuwe uitvoerende bestuurder, mnr. Hennie Koortz, nek-om gedraai, en Marianne Breytenbach, uiters bekwame en geliefde aanbieder van die indiepte nuusagtergrond program, het die aankondiging daaroor gemaak tydens ‘n laaste emosionele uitsending daarvan.

Haar laaste gaste was mnre. Louis Meintjes en Bennie van Zyl van TLU SA, wat in geen onduidelike taal te kenne gegee het dat hulle nie met die verandering geneë is nie en dit op die hoogste vlak sal beveg. Hulle standpunt is dat TLU SA se standpunt nou ook deur Pretoria FM gemarginaliseer gaan word, terwyl dié organisasie een van die eerste, langste en sterkste ondersteuners van Pretoria FM was.

Ook op sosiale media het daar ‘n hewige reaksie op die besluit gevolg, en die meeste deelnemers beskou dit as ‘n verdere afwyking van dit waarvoor Radio Pretoria aanvanklik gestaan het.

Na verneem word het is die radio se kortboodskap-lyn (sms) en e-pos adres ook oorstroom met besware van ontstoke luisteraars, en talle het gedreig om hulle finansiële bydrae te kanselleer.