Nuwe ministers keur omstrede projekte goed

Die sperdatum vir die kontrakte vir die omstrede kernprogram, was eergister, en die nuwe minister van finansies, Malusi Gigaba, se handtekening staan skynbaar onder die dokumente, nadat Pravin Gordhan geweier het om dit te onderteken.

Dit beteken skynbaar dat die maatskappy wat in beheer van die bou van die kernkragstasies gaan wees, die maatskappy van Khulubuse Zuma.  Hy gaan oor die volgende 20 jaar skynbaar sowat R50 miljard in sy sak druk – as die projekte betyds afgehandel kan word, anders sal die koste nog styg.

Hierdie inligting is openbaar gemaak deur ‘n ANC-lojalis van Natal, Sibusisiwe Mngadi. Sy sê sy weet dat die openbaarmaking van hierdie inligting haar en haar se familie se lewens in gevaar kan stel, maar dit is nie waarvoor sy die sogenaamde “struggle” deurgemaak het nie.

Intussen sê adv. Anton Alberts van VF Plus dat ‘n ander omstrede projek wat sterk weerstand ondervind het, nou wel gaan begin nadat dit deur Zuma goedgekeur is.  Dit is die skaliegas projek in die Karoo, wat deur hidrobreking ontgin gaan word en wat die gevaar loop om die reeds skaars ondergrondse waterbronne, sodanig te besoedel dat dit onbruikbaar gaan wees.

Adv. Alberts noem dit “die eerste salvo van pres. Jacob Zuma se radikale ekonomiese staatskaping”.

Foto: Khulubuse Zuma