Boere moet bedag wees op grondbesettings

Op die sosiale media het berigte die rondte gedoen van verwagte plaasbesettingsoor groot dele van die land.

Dit was na aanleiding van die EFF se dreigement om op 6 April massaal grond te gaan beset.

Tydens ‘n landelike veiligheidstrategievergadering wat plaasgevind het tussen TLU SA en die polisie in Noord-Transvaal, het die provinsiale SAPD bevestig dat hulle intelligensie afdeling niks opgetel het oor die moontlike grootskaalse besettings nie.  Die lys met plekke waar besettings sou voorkom, is ook nie van die polisie afkomstig nie.

Mnr. Dricus Botha, streekverteenwoordiger van TLU SA in die organisasie se noord streek, sê boere moet in elk geval waaksaam wees en hulle plase gereeld patrolleer.  Hy het boere ook gevra om duidelike “Geen Toegang / Privaat Eiendom” kennisgewingborde op heinings en hekke aan te bring, en om seker dat hekke toe is. “Boere moet asseblief seker maak wanneer hulle kampongs besoek, wie is mense wat nie daar hoort nie en dit moet onmiddellik gerapporteer word, sodat hulle deur die SAPD verwyder kan word voor daar ’n insident ontstaan,” sê mnr. Botha.

Limpopo SAPD het teenoor TLU SA bevestig dat hulle op elke oproep om hulp tydens onwettige betreding sal optree, al is dit net twee mense. Dis nie nodig om bewys van eienaarskap van die eiendom as voorvereiste beskikbaar te hê nie.

Foto: Mnr. Dricus Botha