Nuusflitse – 19 Oktober

Montenegro

Die pro-Westerse regering van Montenegro het die algemene verkiesing gewen te midde van die groot beleggings wat deur Rusland gemaak is wat die groeikoers tot 3,2% laat styg het. Die land met sy 620 000 inwoners bestaan reeds sedert die 5de eeu.

 

Frankryk

Duisende optoggangers het in die strate van Parys gestap om beswaar te maak teen die wettigheid van homoseksuele huwelike, wat klaarblyklik ook ’n sterk punt van debat sal ontlok tydens die land se algemene verkiesing in 2017.

 

Duitsland

Die regse eerste minister van Hongarye, Viktor Orban, het Maandag besoek afgelê by die Parlement van Bavaria, waar hy onder meer ook ’n ontmoeting gehad het met die eerste minister van Bavaria. Horst Seehofer..

 

VSA

In ’n maraton operasie van 27 uur is ’n Siamese tweeling van mekaar geskei wat aanmekaar was by die skedel, en moes verdere operasies uitgevoer word op beide seuns wat nou elkeen in sy eie bedjie kan slaap.

 

Noord Carolina

’n Brand het die Republikeinse Party se hoNuusflitse-4ofkantoor in die deelstaat Noord Carolina, gedeeltelik in puin gelê, en voorlopige ondersoeke toon dat dit toegeskryf kan word aan sabotasie.

 

Oekraïne

Arsen Pavlov (33), was ’n militêre leier van die pro-Russiese magte in die ooste van die Oekraïne, maar het die naweek omgekom toe ’n tuis vervaardigde bom in sy woonplek ontplof het.