Terrorismedossier vir wit vlieëniers

Bevraagteken iets van hierdie paranoïese regering of praat die waarheid en jy staan die gevaar om van terrorisme aangekla te word.

Dit blyk nou dat daar ‘n intelligensiedossier (indien dit nou nie ‘n “contradictio in terminis” is nie), wat tot gevolg kan hê dat vlieëniers van die SAL ingevolge die Wet op Terrorisme vervolg kan word.

Kapt. John Harty, SAL-vlieënier en voorsitter van die SAL-vlieëniersvereniging, is Vrydag na die Douglasdale-polisiekantoor ontbied waar die Valke se eenheid vir misdade teen die staat (Cats) hom ondervra het.

Cats-lede word ingeroep om sake te ondersoek waarin daar ’n daadwerklike bedreiging teen die land se veiligheid is.

Die rede vir die ondervraging is dat Harty en ander vlieëniers daarvan beskuldig word dat hulle in samewerking met SAL-tegnici ‘n vliegtuig wou saboteur om ‘n swart vlieënier wat dit vlieg te diskrediteer.

Hoewel Harty dit as twak afgemaak en gesê het die sogenaamde intelligensiedossier ruik na intimidasie, meen kenners wat met Die Vryburger gesels het dat hulle versigtig moet wees.

Soos wat die vliegtuigongeluk waarin die Mosambiekse president, Samora Machel, aan die hand van onbekwame swart vlieëniers en ‘n ou vliegtuig wat nie in stand gehou is nie dood is, steeds voor die deur van Suid-Afrika se blanke veiligheidsdienste gelê word, word die tafel nou gedek dat blanke vlieëniers beskuldig sal word vir enige ongeluk wat ‘n swart vlieënier sal maak.

Hoekom anders is daar ses blanke vlieëniers op bystand wanneer die staatspresident, Jacob Zuma of sy adjunk, Cyril Ramaphosa oorsee wil gaan rondrits?

Brig. Hangwani Mulaudzi, Valke-woordvoerder, het die ondersoek bevestig, maar het ontken dat Harty ’n verdagte is en het sy ontevredenheid uitgespreek omdat Harty ’n “vertroulike onderhoud” uitgelap het.

Hy het gesê hulle het die “intelligensie” om ’n ondersoek te begin. Omdat Harty voorheen baie luid sy misnoeë te kenne gegee het, het hulle gedink hy sal kan help met die ondersoek.

Harty is ’n vurige kritikus van Dudu Myeni, die SAL-raadvoorsitter, en het ’n mosie van wantroue teen haar eienaardige bestuurstyl gedryf.