SA amper weer op kerskrag

Donker dae met kersligte kan voorlê want Eskom se kragnetwerk is alweer onder baie swaar druk en roterende beurtkrag kan selfs toegepas word.

Kragverbruik moet veral saans verminder word om te verhinder dat beurtkrag nodig sal wees, het die elektrisiteitsvoorsiener gewaarsku. Groot industrieë is gevra om hulle elektrisiteitsverbruik met ten minste 10% te verminder.

Tegniese probleme kom by sekere kragstasies voor en gebruikers sal vir die volgende week nog moet krag help spaar.

Vanaf April aanstaande jaar sal gebruikers gemiddeld 13% meer vir krag moet betaal en sodoende boet vir die wanbestuur en swak beplanning by Eskom.

Eskom moes onlangs by die regering vir ‘n R20 miljard kontantinspuiting en ‘n verdere R250 miljard leningswaarborge bedel. Sogenaamde nie-strategiese bates gaan deur die ANC-bewind verkoop word om Eskom uit sy finansiële verknorsing te help.