So laster dit alweer

Ace Magashule, premier van die Vrystaat, sê dat "om kwaad te wees vir die ANC is soos om kwaad te wees vir God."

Hy het hierdie lasterlike woorde kwytgeraak tydens die bekendstelling van die veldtog van 16 dae van aktivisme teen geweld teen vroue en kinders in Waaihoek, stigtersplek van die ANC, buite Bloemfontein.

Hy het ook na die ANC as “die kinders van Israel” verwys.

Hierdie uitlating volg kort op die hakke van Gwede Mantashe, sekretaris-generaal van die ANC, se onlangse vergelyking tussen die drieparty-alliansie en die Drie-eenheid.

Mantashe het ook ’n vergelyking getref tussen die 12 presidente van die ANC en Jesus se 12 dissipels, en tussen Moses en oudpres. Nelson Mandela.

Pres. Jacob Zuma het ook die gewoonte om kwasi-godsdienstige uitlatings te maak. Hy het bv. in 2011 gesê dat "wanneer jy nie vir die ANC stem nie, moet jy weet jy kies die man wat die vurk dra. As jy ’n ANC-lidmaatskapkaart het, is jy geseënd.

Of erger: “Wanneer (Jesus) ons kom haal, sal hulle swart, groen en goud dra: die heilige een behoort aan die ANC.” Hy het ook gesê dat of hulle daarvan hou of nie, God het ’n verbintenis gemaak tussen die regering en die kerk.”

Waarnemers sê dit is vreemd dat sedert die toordokters soveel geslagte diere se bloed in die sportstadions gesprinkel het en oerdanse gedoen het sodat SA tydens die wêreldbeker moes wen, en dit toe nie gebeur het nie, hulle skielik so "Christelik" geword het.

Magashule het gesê van die jonger partye soos die EFF het liedjies gesing soos: “Ek sal vir pres. Jacob Zuma mense doodmaak”, maar nou sing hulle ’n heel ander deuntjie omdat hulle kwaad is.

“Ons is die kinders van Israel. Ons moenie vergeet waarvandaan ons kom nie,” het hy gesê in ’n klaarblyklike verwysing na die ANC wat lank verbied is en waarvan die lede uitgewekenes was.

Foto – Ace Magashule