Een moord is te veel

Die graad van moordlustigheid in hierdie land is weer skerp op die voorgrond as berigte die wereld met ’n slag tref, soos wat nou weer die geval is met die moord op die bejaarde egpaar van Kempton Park. Die tien moorde in die eerste 19 dae van hierdie maand is weereens ’n rede tot hernude kommer oor die toekoms van die volk onder ’n regering wat weier om te erken dat ’n volksmoord plaasvind, en waarop hulle soos toeskouers reageer.

 

Een moord op ’n volksgenoot is immers een moord te veel. Die aanslag op die volk is nie net wreed en onmenslik met moorde wat op ’n deurlopende en gereelde grondslag gepleeg word nie. Die diskriminasie teen jongmense wat hulleself goed gekwalifiseer het vir die lewenstaak, word daardie geleenthede wat hulle toekom, misgun.

 

Die totale verval van verskillende strukture in die land is ’n kenmerk wat in die ganse Afrika waargeneem word. Die verskil is waarskynlik daarin dat Suid-Afrika se verval stadiger is as in die res van die kontinent vanweë die sterk betrokkenheid van Westerlinge om te probeer red wat nog gered kan word.

 

Die jongste voorval om die verval aan te dui is die aanslag om die S.A. Akademie vir Wetenskap en Kuns te “transformeer”. Dit het nou redelik wyd inslag gevind dat transformasie eintlik beteken “verval van bestaande strukture”.

 

Die Vryburger lewer ’n wye verskeidenheid berigte elke week. Daardie verskeidenheid kan toegeskryf word aan die onbaatsugtige diens wat deur sy medewerkers gelewer word sonder om aan die einde van die maand betaling te ontvang. Miskien is dit die hoofrede vir die sukses. Wat gedoen word, kom uit die hart van oortuiging, nie ter wille van geld en goed nie!

 

Daar is darem ook die mooier berigte. Die jong knapie van ses wat reeds ’n erelid in die Boeremusiekgilde geword het, maak dat harte warm klop.

 

Die verkwisting in die Vrystaat waar miljoene Rand spandeer is met die opstel van ’n webblad, is nie net ’n teken van verkwisting nie, dit is ook ’n duidelike aanwysing van hoe korrupsie hoogty vier met die gevolglike uitmergeling van belastingbetalers.

 

Ons glo dat u die nuwe metode van daaglikse opdatering van nuusgebeure goed sal vind. Die feit dat leser getalle steeds groei, is bemoedigend. Alhoewel daar van tyd tot tyd ’n berig “verkeerd” of onleesbaar op die webblad beland, is die meerderheid duidelik leesbaar. Ons werk daaraan om die stelsel beter te maak, maar dit is nogal tydrowend.

 

Geniet die leesstof en stel dit bekend aan almal rondom u, sodat ons die ganse volk op hoogte van sake kan hou met nuus wat saakmaak.

 

Redakteur