Handel met renosterhoring gevra


Die ANC kabinet het blykbaar toegegee en goedkeuring verleen dat ‘n voorstel in 2016 aan die “Konvensie oor Internasionale Handel in Bedreigde Spesies” (Cites) ingedien mag word wat handel met renosterhoring sal wettig.

Edna Molewa, Minister van Water- en Omgewingsake, het gesê Suid-Afrika het sukses getoon in die bewaring van veral bedreigde spesies soos renosters. Dit het daartoe gelei dat die land tans meer as 70% van die wereld se renoster bevolking huisves.

Hierdie toedrag van sake het egter veroorsaak dat stropers op Suid-Afrika toesak om horings te bekom.

Kenners meen dat aanhoudende renoster stropery tydelik beheer kan word met die toestaan van permitte om handel te dryf met renosterhoring. Uiteindelik gaan dit ook nie werk nie.

Dit blyk dat begiftiging van renosterhoring die beste oplossing kan wees.