Ek sien dit so!


Elke dag hoor en lees Neelsie van mense wat kla oor ons volk se lot. Wanneer iemand egter ‘n voorstel maak dat die klaers moet registreer as kiesers op die VVK se kiesersrol, verander die klaery na snerpende aanvalle teen die VVK en ons verkose Boere-Afrikanervolksraad.

Dit het my laat besef dat jy regtig net kan doen soos die ou gesegde sê. Jy kan ‘n perd na die water bring, maar jy kan hom nie maak drink nie. Waarom kla mense as hulle nie bereid is om hul woorde in dade te omskep nie? Wat is dan die nut daarvan om te kla? Of reken die klaers dat hul klaery ander sal aanspoor om die probleme self uit te sorteer? Daar was al selfs mense gewees wat te kenne gee dat hulle sal registreer sodra daar ‘n miljoen mense op die kieserslys is. Dit kan en sal nooit gebeur as elkeen wat net wil kla nie self een van die eerste miljoen wil wees nie. Dink ‘n klaer dat hy of sy beter is as ‘n doener, en dat die doener alleen die sogenaamde risiko moet loop om te registreer? Neelsie vra talle vrae, en nie hy of die spul klaers kan op hierdie vrae antwoorde gee nie.

Ons is in ‘n enorme stryd om oorlewing gewikkel, en steeds is hierdie oorlewingstryd nie genoeg om mense in hul duisende te laat registreer nie. Die tyd het nou wraggies aangebreek dat ons mense tot die besef kom dat die Volksraad veel meer kan uitrig as hulle namens honderdduisende volksgenote mag praat. Ongelukkig het hulle tans slegs ‘n mandaat om namens 40 000 regdenkende volksgenote aksie te neem. Ek wil dan verder gaan deur ‘n reguit vraag te stel aan elkeen van die 40 000 volksgenote wat wel geregistreer is as kiesers. Wat doen jy om daardie getal van geregistreerde kiesers op te stoot? As elkeen slegs een persoon registreer staan ons klaar op 80 000. Dit is dus nie verregaande om te beweer dat ons heel gerieflik 150 000 volksgenote op die kiesersrol kan kry nie.

Ek moet weer beaam wat al tot vervelens toe geskryf is in hierdie weeklikse rubriek. Raak betrokke by die stryd, as jy geld het om by te dra, dra dit by. As jy nie geld het nie maar tyd en arbeid kan bied, bring dit. As ons almal soos ‘n goed geoliede masjien saamwerk in hierdie verband, dink net watter groot impak dit op ons vryheidstryd kan hê.

Indien jy kennis dra van ‘n registrasiegeleentheid wat deur iemand gereël word, stuur die inligting aan Die Vryburger sodat hierdie e-koerant, ons volk se spreekbuis, die volk in kennis kan stel van sulke geleenthede. Ek glo eerlikwaar nie dat my gawe redakteur my oor die vingers sal tik vir hierdie uitnodiging aan die volk nie, al is ek seker bietjie voor op die wa hiermee! Neelsie kan dit sommer nou al doen deur julle te laat weet van een so registrasiegeleentheid wat op 9 November plaasvind by Rooihuiskraalterrein in Verwoerdburg. Dit word gereël deur die Verwoerdburg Verkenners en sal ook dien as ‘n geleentheid waarop die volk van die Volksraadslede kan ontmoet. Neelsie het betroubaar verneem dat drie Volksraadslede reeds hul teenwoordigheid op hierdie dag bevestig het. Indien enigiemand finansieel of andersins wil bydra tot hierdie registrasiedag, is julle welkom om in verbinding te tree met die Verkenners wat die dag reël deur ‘n e-pos te stuur aan [email protected] Ek glo hulle sal enige hulp ongelooflik baie waardeer.

En dit, in kort, is hoe Neelsie hierdie week sake sien. Wees paraat, wees veilig en wees trots op wie jy is en waar jy vandaan kom.

Boeregroete,
Kordaat Neelsie