Groot kommer oor SIM-kaartomruiling by banke


Daar heers groot kommer oor die veiligheid van kliënte se geld oor die grootskaalse bedrog wat plaasvind met die omruiling van SIM-kaarte met internetbankdienste. Daar was reeds meer as 1 000 gevalle die afgelop ses maande aangemeld. ABSA bank word veral geteiken.

Een van die populêre metodes om persoonlike kliënte inligting te bekom is e-pos en selfoonoproepe, waar daar voorgegee word dat die kontak vanaf die bank kom. Die banke is traag om kliënte wat verliese ondervind te vergoed en beroep hulle op die waarskuwings wat hulle voortdurend onder die aandag van kliënte bring. Alhoewel bedrog dikwels vergemaklik word deur kliënte se onverskilligheid met die verskaffing van persoonlike inligting kan die moontlikheid van binnesamewerking in banke en selfoonmaatskappye nie buite rekening gelaat word nie.