Dit is tyd vir ‘n toekoms visie


Die naïewe terug hunkering na die belofte van ‘n reënboognasie deur die neo-verkramptes is verbasend. Mens sou dink dat die realiteite oor die afgelope bykans 20 jaar hierdie miete en die moontlike haalbaarheid daarvan reeds by uitstek onmoontlik verklaar het. Daar kan maar slegs tot een gevolgtrekking gekom word, die reënboog is terminaal en nie eens die afgod Mandela se toorkuns (magic) sal hom kan red nie. Om steeds vas te klou aan die “droom” van ‘n reënboognasie, is dagdrome van ‘n verlede wat nooit bestaan het nie. Die reënboogdroom, is immers niks anders as ‘n nagmerrie. Daar kan nie langer in die verlede gelewe word nie.

Dit is tyd vir ‘n toekoms visie. ‘n Toekoms visie gebou op die realiteite van die hede en nie lugkastele en drome oor wat kon gewees het nie. Die realiteit van die hede is dat die meerderheid swart inwoners van Suid-Afrika, haat blankes bloot omdat ANC politici blankes voorhou as die versinningsbeeld van alles wat verkeerd is in Suid-Afrika. Veral deur die volgehoue ongekwalifiseerde veroordeling van apartheid vir alles wat verkeerd is met spesifieke klem op die leuen dat blankes deur die eeue swart mense in SA besteel het. Gevolglik maak hierdie swart rassiste nie onderskeid tussen Apartheid en blank nie, ook nie tussen Abel Malan en Tim du Plessis nie en nog minder tussen die Verkenners en Afriforum.

Die realiteit van die hede is, hierdie swart rassiste, is die produk van die miete van die reënboog Suid-Afrika, want aan hulle verwagtinge is nie voldoen nie en die skuld word gepak op die skouers van die witman. Daarom is daar sinnelose moordaanvalle op onskuldige drie jarige wit kinders. Daarom word weerlose oumense se vingers met snoeiskêre afgesny, daarom sing hulle “kill the Boer” en daarom wil hulle alles wat aan die witman behoort nasionaliseer. Of jou van du Plessis of Geldenhuys is, dit maak nie saak nie. Jy is wit, daarom het jy skuld aan Apartheid en daarom moet jy bloei vir wat NOU verkeerd is.

Die realiteit van die hede is, die witman in Suid-Afrika is op geleende tyd. Die prysenswaardige weerstandsaksies wat onder andere Afriforum dryf, koop slegs tyd, maar in die langtermyn stel dit slegs die kwade dag uit. ‘n Sikofante houding van Afrikaner vernedering soos deur die Professor van Niekerks van die land, vererger die situasie deur dat dit regverdiging van die vernietiging van die Afrikaner te weeg bring.

Die enigste positiewe langtermyn oplossing, is territoriale selfbeskikking vir die Boere-Afrikaner, in ‘n eie begrensde grondgebied. Laat ons dus ophou om in die verlede te leef, onrealisties drome te droom en eerder werk aan ‘n positiewe, realistiese, toekoms gedrewe oplossing. Selfbeskikking.

Ben Geldenhuys