Ek sien dit so!


Die lewe is darem maar snaaks. Net wanneer jy dink jy staan op, word jy weer platgeslaan. Dis maar een van daardie realiteite van hierdie aardse lewe.

Neelsie noem dit sommerso in die verbygaan, nou is dit verby. Eintlik net soos die lewe ook gebeur sommerso in die verbygaan, en skielik is dit verby. Ons stry vir vryheid, ‘n vryheid wat nie sonder bloed en trane in ons skote gaan val nie. Nou die dag nog gesels ek met ‘n oom wat die laaste paar dekades van sy lewe gewy het aan bewusmakingsveldtogte om sy volk se trae ogies tog net te laat oopgaan, al open die ogies ten minste net op skrefies. Maar helaas, so toe soos ‘n doodskis nadat hy begrawe is bly hierdie volk se ogies.

Neelsie dink toe so by homself aan die oud-stryder se verhaaltjies. Skielik slaan dit hierdie ou tussen die oë. Gaan hy ook eendag staaltjies aan die jonges vertel oor die eerbare stryd wat hy gevoer het, net om teen daardie tyd nog nie vry te wees nie? Is dit werklik die moeite werd om te stry en te ly vir ‘n volk wat kies om deur die blare te bly? ‘n Volk wat jou uitlag as jy die woord vryheid uiter, wat jou name gee soos rassis, regse, verregse en ekstremis? ‘n Volk wat een of ander siek genot daaruit put om bietjie vir bietjie uitgemoor te word? ‘n Volk wat so laag gedaal het dat hy nie kan sien hoe sleg dinge met sy mense gaan nie? Nee wat, dit is glad nie die moeite werd om te stry en ly vir so slapbasvolkie nie. Neelsie sal van nou af eerder fokus op daardie deel van hierdie ou verflenterde volkie wat weier om deel te raak van een of ander siek verdraaide reënboog. Die res van hierdie eens trotse volk kan sover dit Kordaat Neelsie betref, in die see gaan spring en swem saam met hulle nuwe maatjies.

Indien my woorde as hard en gevoelloos oorkom…pragtig! Miskien het dit ‘n paar skrefiesogies tot gevolg. Indien my woorde sag en vriendelik oorkom…pragtiger! Miskien is daar tog hoop dat daar nog werklike goeie Boere daarbuite is. Soort soek immers soort, en laat almal weet dat Kordaat Neelsie ‘n Boer is. Vanselfsprekend eintlik, aangesien u elke week gegroet word met “Boeregroete”. Dit is nie sommer net ‘n woord nie, dit is ‘n opregte woord uit ‘n opregte Boerehart.

Boeregroete,

Kordaat Neelsie