Die Vryburger medewerker skryf volksgerigte berig

Die lewensverhaal van die Boerespioen Fritz Joubert Duquesne kan in die DeKat wat nou in die winkels is, gelees word.

Fritz se pa was ‘n jonger broer van Genl Piet Joubert en hy was een van ‘n groep uitgelese jong mense wat voor die uitbreek van die Tweede Vryheidsoorlog deur Pres, Paul Kruger na Engeland en België gestuur is om as spioene opgelei te word. Gedurende die Oorlog het hy onder sy oom se bevel aan gevegte deelgeneem, maar word by Ermelo gevange geneem en na ‘n eiland naby Portugal gestuur.

Soveel kere as wat hy gevange geneem is, soveel kere ontsnap hy. Die wrede dood van sy moeder, broers en suster as gevolg van Kitchener se verskroeide aarde beleid, sou hom vir die res van sy lewe bybly. In die artikel word hierdie aspek van sy lewe belig asook sy rol wat hy in die dood van Kitchener gehad het.

DeKat beskik oor die alleenreg op die pragtige artikel en kan ongelukkig nie in Die Vryburger geplaas word nie.

Onderhandelinge met ‘n Afrikaanse filmmaker in Amerika om ‘n film oor hierdie merkwaardige man te maak, is ver gevorder.