De Doorns geweld

Ek het nou net met my skoonsuster gepraat wat diep in De Doorns boer:
die situasie is baie erger as wat dit op die TV lyk: hulle ervaar dit as oorlog wat om die draai is. Gisteraand is nog twee plase gebrand, die grootste pakstoor wat baie onskuldige mense werk gee, het hulle ook probeer om gisteraand te brand, die vroue en kinders in De Doorns dorp word geteiken – meesste is uit die vallei na veiligheid, die plaaswerkers leef in vrees en word aangeval as hulle nie deelneem aan die stakings nie. Sy se hulle hoor in die nag die skote, mense se gesing en dans, ruik die vure wat brand en die absolute lam vrees: wanneer is dit hulle beurt!! Sy is bekommerd oor die gemoed van die mans en eienaars van die besighede – almal loop reeds met vuurwapens op hulle lywe en langs hulle in die huis en voertuig. Sy se hulle moet more hulle mense betaal, maar die hele dorp is toe – slegs 1uur per dag oop maar dit is so gevaarlik dat hulle nie daar sal kan kom om die mense te betaal.
Sy vra dat ons asb moet bid vir ingryping en oplossing voor dit uitbrei na ander dorpe. Dit is nie die plaaswerkers wat agter die hele storie is nie – bid ook vir hulle, hulle is absoluut in vrees en angs elke dag.
Elke wingerd wat brand, is minder werk volgende paar jaar vir die werkers!
Yolandé Conradie