Media verswyg die geweld by Medupi kragsentrale

Die Vryburger se spesiale verteenwoordiger in Noord-Transvaal berig dat daar miljoene Rand se skade aangerig is by die kragsentrale deur stakers en moeilikheid makers.

Tot hede het die media probeer wegskram van die werklike gebeure.

Na wat berig word, is sewe van die groot hyskrane is in brande verwoes, en talle groot vragmotors is beskadig of in brande sodanig gelaat dat dit onbruikbaar geword het. Van die nuut opgerigte geboue is ernstig beskadig. Klipgooiers en brandstigters het sodanige skade veroorsaak dat Eskom genoodsaak was om maatreëls in te stel om sy werkers te beskerm.

Die woordvoerder het gesê dat daar baie miljoene rand se skade aangerig is en daar is geen vooruitsig dat die toestande gaan verbeter nie. Die moontlikheid dat die staking vêrder kan uitbrei word in die vooruitsig gestel.