Groete uit Vlaandere

Beste lezer van Die Vryburger, beste Boer,

Sta me toe mijzelf even voor te stellen. Ik ben Ruben, een jonge Vlaming met interesse voor cultuur, politiek en sport. Reizen is mijn passie en Suid-Afrika stond, gezien de onbetwistbare banden met het Boerevolk, natuurlijk bovenaan mijn lijst.

Dankzij de gastvrijheid van de mensen van Kleinfontein is het sinds juli dit jaar ook werkelijkheid geworden. Mijn vriendin en ik mochten er een week genieten van de rust, de prachtige natuur en de magnifieke Boerencultuur die het land te bieden heeft. We hadden het er zo naar onze zin dat we de vele problemen die het land ‘rijk ‘ is bijna vergaten te zien. Een dikke pluim voor de organisatie, het is een voorbeeld voor alle Boeren in Suid-Afrika. Ik heb zelden in mijn leven zulke sterke en fiere mensen gezien! Als het aan mij ligt zal ik jaarlijks terugkeren naar de mensen die ik sinds mijn bezoek als familie beschouw.

Spijtig genoeg was natuurlijk niet alles rozengeur en maneschijn. Het immobilisme, de corruptie en de anti-blanke haat waren ook voor ons voelbaar. Wanneer Suid-Afrika ooit nog terug een rol van betekenis wil spelen op economisch en cultureel vlak, zal het de Boeren nochtans hard nodig hebben. Het roer moet radicaal worden omgegooid!

Na deze ervaring stel ik mezelf tot doel om in Europa informatie te verschaffen over de situatie in jullie land. Dit is niet makkelijk gezien de zeer grote politieke desinteresse, maar u mag rekenen op mijn inzet. Ik hoop dat wij mekaar snel mogen begroeten in Suid-Afrika of in Europa. In de tussentijd mag u alvast rekenen op een regelmatige column van mezelf over de situatie zowel hier als ginder. In zekere zin zijn wij immers allemaal Boeren!

Met vriendelijke groeten,

Ruben Rosiers