Vierkleur in Rome

Talloze kathedralen, ontelbare pizzeria’s, Romeinse cultuur… Je hebt weken nodig om de Italiaanse hoofdstad Rome een beetje te ontdekken. Voor mij is het de mooiste stad ter wereld. Wie er nog niet geweest is, het is een ervaring die je je ganse leven niet vergeet. Tenslotte luidt het spreekwoord “Rome zien en sterven”. Dit weekend was ik er weer op bezoek en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele foto’s te nemen met de Vierkleur. Tenslotte moet deze mooie vlag overal ter wereld getoond worden!

Maar ik wil het natuurlijk eerder over politiek hebben dan over cultuur. Nog belangrijker dan de schoonheid is het feit dat er in Rome een goede voedingsbodem is voor nationalisme. Zelf ben ik lid van de grootste Romeinse formatie: Casa Pound Italia. Deze beweging bestaat sinds 2003 en heeft zich vanuit Rome uitgebreid over heel Italië. Haar missie is de strijd voor betaalbare woonst voor alle Italianen en het herstellen van een Romeinse maatschappij. Momenteel zijn er actieve afdelingen in meer dan 40 steden en wel elke week komt er een nieuwe werking of een nieuw pand bij.

Volgend jaar wordt het trouwens zeer speciaal voor de beweging. In het jaar dat het 10-jarig bestaan gevierd wordt, zal Casa Pound in april deelnemen aan de gemeenteraads- en burgemeestersverkiezingen in Rome. Dit is een mijlpaal voor de beweging. Iedereen hoopt op een mooi resultaat en ik zal er ruimschoots over berichten.

Ook internationaal levert CPI goed werk. Reeds jaar en dag zijn er missies van CPI en haar internationale liefdadigheidsorganisatie ‘Solidariteit-Identiteit’ naar het Karenvolk in Birma en naar de Servische enclave in Kosovo. Sinds mijn bezoek aan Kleinfontein is ook de intentie uitgesproken om meer aandacht te besteden aan het Boerenvolk.

Concreet stellen wij tot doel om conferenties en steunacties te organiseren in Europa, alsook delegaties naar Kleinfontein, om de genocide op het Boervolk kenbaar te maken. Tenslotte hopen wij fondsen in te zamelen voor de armere Boeren terug hoop kunnen geven. U hoort nog van ons!

Hoog de Vierkleur!

Ruben Rosiers