DA se klag teen protesteerders teen plaasmoorde

Kennis is geneem dat die ultralinkse DA ‘n klag by die Menseregtekommissie wil lê teen die Boere-Afrikaners wat in Delmas geprotesteer het teen die moorde op volksgenote.

Waarom kla die DA organisasies aan wat op ‘n ordelike wyse protesteer teen die aanhoudende moordveldtog teen ons mense, maar wanneer die ANC swartes aanhits om boere (en Boere)  te vermoor, deur die liedere wat hulle sing en die uitsprake dat die blankes hulle grond gesteel het, versuim hulle om die skuldiges aan te kla?

Wie se regte word geskend wanneer Afrikaners verklaar dat hulle klaar is met Swart Suid-Afrika en begeer om hulleself in hul eie land te regeer? Waarom kla die DA nie liewer die regime aan wat Afrikaners se reg op selfbeskikking en internasionale verdrae wat die Regering bind om volke wat selfbeskikking verlang, op die weg daarheen te help, skend nie?

Waarom voeg die DA nie sy stem by diegene wat eis dat plaasmoorde as ‘n spesiale kategorie misdaad verklaar en hanteer word nie?

Die DA is ‘n misgeboorte uit die huwelik van die ou Afrikanervyandige Engels-Joodse Progressiewe Party, wat hom vir hierdie bedeling beywer het, met die verloopte Nasionale Party van Vorster, Botha en De Klerk, wat die politieke mag onregmatig aan die ANC oorhandig en ons land in die grootste gemors van sy 360-jarige bestaan gedompel het. Nou moet hulle hulle brousel maak werk en diegene wat nie deel daarvan wil wees nie, tot aanvaarding daarvan probeer dwing. Ons is nie deel van die gehawende “Nuwe Suid-Afrika” se reënboognasie nie en wil dit nie wees nie. Hoe gouer die DA en die Regering dit begryp, hoe beter.

Die woede en weerstand oor die moorde op ons mense sal toeneem, en so ook die aandrang op ons volk se nasionale vryheid. Die ruïnes van eens magtige ryke en volke toon dat sulke aspirasies nie onderdruk kan word nie; inteendeel, die wêreldgeskiedenis het getoon dat pogings om dit te onderdruk, telkens net sterker weerstand ontlok. Die DA en die Regering sal wys handel deur daardie les betyds ter harte te neem.